Mijn naam is Margret Aker-Manshanden, ik ben geboren op 22 februari 1960, ben getrouwd met Jan Aker en wij hebben twee kinderen, Marjan en Kees en zij wonen uit huis. Ik werk als restaurantmedewerkster in `n woonzorgcomplex.

Mijn hobby’s zijn rommelmarkten bezoeken, terrasjes zitten en uiteraard muziek. Mijn passie voor muziek is begonnen dat ik `n meisje van 6 jaar was en dat ik langdurig op bed moest blijven liggen i.v.m. een heupdisplectie. Mijn vader kreeg een kleine transistorradio om mee te nemen op de bouw. Maar omdat ik gek was van muziek op de radio mocht ik er mijn dagen mee doorbrengen op bed.  Ja, en toen ik `n liedje hoorde “Teddybeer” van…, zei ik tegen pa en moe, “ik wil later ook zingen”.

 

Toen ik eenmaal weer mocht lopen ging ik naar school, zong af en toe op een feestje en op school. In mijn pubertijd vervolgens deed ik helemaal niets met muziek. Ik ben toen weer met muziek begonnen dat mijn kinderen 6 en 7 jaar oud waren. Playbackshow`s waren toen `n hot item. We deden dan ook door heel Westfriesland hier aan mee. We waren zelfs te zien, tot 2 keer aan toe, in de miniplaybackshow van Henny Huisman en menige beker hebben we toen gewonnen. Maar liefst 8 jaar hebben we dit gedaan, tot mijn dochter zei, “mam nu word ik te groot” en zijn we gestopt, `n onwijs mooie tijd is dat geweest.

 

Nu zat ik weer verlegen thuis met niets, tot iemand zei, ga toch weer zelf wat zoeken en ben daar toen over na gaan denken, wat ik dan zou moeten doen, a capella-koortje, bandje of  in een duo, ik was voor alles behoorlijk verlegen. Maar toch heb ik wat ondernomen, van duo tot koor, tot `n 60-stie-bandje, alles vond ik even leuk tot ik een groep muzikanten ontmoette, die muziek maakten voor oudere mensen. Nou en dat was op m’n lijf geschreven, tot op de dag van vandaag ga ik met de jongens op pad en ik moet zeggen, “ze dragen me op handen”. En we hebben het samen helemaal te gek, er is niets mooier en dankbaarder dan voor oudere mensen zingen.

 

Margret, zangeres van de band ZôwasUt.

Ik was al heel jong dat ik met gitaarlessen begon, samen met Evert Oud elke week naar Marie Deen in de Peperstraat te Bovenkarspel. Toen we de basistechnieken goed onder de knie hadden begonnen we met het vormen van een bandje en m'n allereerste band was The Hunting Stars. Uit dit bandje is later The Sparks ontstaan met Evert Oud en Sjef Deasaunois. (slaggitarist en drummer van The Sparks). Later heb ik ook nog deel uitgemaakt van The Riffs en Mitz and the Riffs, met onder ander andere Evert Sijm en Jan Hauwert. En nog weer later speelde ik als basgitarist in Formatie 007, een bandje waar we heel veel lol en plezier met elkaar beleefden. Daarna ben ik een tijdje gestopt met optredens en ben keyboard lessen gaan nemen en heb diverse jaren les gehad van onder andere Jan Faber uit Bovenkarspel.
Totdat ik in Lemele, waar ik met de Zonnebloem mee was als vrijwilliger, in de ZôwasUt-band belandde en m`n eerste optreden in dit muziekgezelschap was op 14 oktober 2005. Met enorm veel plezier speel ik nog steeds in deze band en vooral het optreden voor de Senioren in onze samenleving vind ik ontzettend leuk om te doen. Mooie herkenbare liedjes van vroeger ten gehore brengen en altijd een heel dankbaar publiek, dat moet je gewoon zelf ervaren, geweldig om dat te mogen doen. Ook hebben diverse muziekvrienden van vroeger al  eens een keertje als invaller meegespeeld met onze band, zoals Peter Bakker (Rita's Golden Five) en Evert Sijm (Blue Star). Ja, ik geniet nog elke dag bij deze unieke band en hoop dat nog heel lang te blijven doen. 

 

Piet, solo- en slaggitarist en zanger van de band ZôwasUt.

De bassist van de band, dat ben ik: Nico Rellum. Lang geleden geboren in Indonesië op West-Java en op 11 jarige leeftijd als lid van een gezin met vijf kinderen naar Nederland verhuisd. Wij moesten het land uit, omdat mijn vader bij het KNIL diende, het Koninklijk Nederlandsch-Indische Leger. Als (import)Streker heb ik in Grootebroek uitstekend mijn draai kunnen vinden. Ben in mijn jonge jaren o.a. actief geweest in de jongeren stuurgroep en bij het jongerenkoor, heb in die tijd ook een grote vriendenkring opgebouwd. Kortom, ik voelde me daar thuis.
In 1994 verhuisde ik met vrouw en twee kinderen  naar Hoogkarspel, waar het ook fijn toeven is. De kinderen zijn inmiddels het huis uit.
Mijn muzikale leven begon vrij vroeg. Op mijn vijftiende speelde ik al in een band: The Sound Hunters uit Hoorn. Daarna volgden er verscheidene, om een paar te noemen: The Blue Devils, die nu nog volop draait, The Sparks, Quasi Modo. De ene keer als bassist, de andere keer als sologitarist. Ook werd ik veel gevraagd in te vallen bij bands uit de Streek, zoals: The Bandits uit Enkhuizen of The Beat Boys uit Westerblokker.  Op dit moment ben ik sologitarist bij de band Pro-Feel en basgitarist bij ZôwasUt. Piet en ik kennen elkaar al sinds onze jeugd.  Wellicht heeft dat meegespeeld bij mijn beslissing “ja” te zeggen, toen hij me vroeg in zijn band te spelen als opvolger van Ben.

 

Nico, slag- solo- en basgitarist en zanger van de band ZôwasUt. 

Hallo allemaal,
 
Mijn naam is Rinus Buis, geboren 28 april 1953, mijn beroep is chauffeur en ik ben gek op muziek, vooral die uit de jaren 60 en 70.

Het ritme bij mij kwam al op jonge leeftijd door met mes en vork op tafel te slaan, later uitgebreid met een paar oude trommels op zolder om zodoende e.e.a. uit te proberen.

In 1979 ging ik in een bandje spelen en deed dat tot 1982 en ik heb daar enorm van genoten. Van 1999 tot 2005 speelde ik in een duo en daarna werd het weer rustig met de muziek, tot ik vervolgens werd gevraagd om af en toe eens in te vallen op drums in een bandje “Eigen Deeg” genaamd.

In mei 2009 werd ik gevraagd door Piet Haakman om bij de Band “ZôwasUt” te komen spelen en dat doe ik nog steeds met enorm veel plezier.

 

Rinus, drummer van de band ZôwasUt.

Ik ben Hans Snel,  geboren in Haarlem maar al vanaf 1973 woonachtig in West-Friesland. Na een paar jaar vioolles van mijn vader koos ik op mijn 16de voor de basgitaar en heb een paar jaar geleden mijn 50-jarig jubileum als bassist mogen vieren.

Ik heb veel ervaring opgedaan bij veel bands maar ook als begeleider bij diverse koren. Een van de mooiste ervaringen was in 2013: een tournee van 4 weken door de Verenigde Staten.

Kort geleden ben ik, na diverse invalbeurten, gevraagd door ZôwasUt om de band te komen versterken, waar ik, zonder lang na te hoeven denken, "ja" op heb gezegd. Kenmerk van de band is het enorme plezier waarmee muziek wordt gemaakt.

Mijn vrouw Marlies en ik hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen en ik tennis, lees en computer graag.  Als voormalig stoelenfabrikant ben ik handig en creatief en maak ik graag zoveel mogelijk zelf.

 

Hans, basgitarist van de band ZôwasUt.