Optreden voor de “Zonnebloem Afdeling Bovenkarspel” in Hotel Restaurant

“De Halve Maan” op zaterdagmiddag 15 april 2023.

Zaterdag, 15 april 2023, hadden we een optreden bij bovengenoemde Afdeling van de Zonnebloem en dat werd een heel gezellige middag. Het optreden vond plaats in Hotel Restaurant “De Halve Maan” gelegen in het centrum van Bovenkarspel en voor ons was het de eerste keer dat we hier optraden. Reeds enige tijd geleden waren we hiervoor benaderd door Trudy Kamper van de Zonnebloem Afdeling Bovenkarspel.

Na het opstellen van onze spullen etc… en het openingswoordje door Peter van de Wal gingen we van start met een nummer van The Shadows, een heerlijk instrumentaal nummer om het ijs te breken waarna we verder gingen met mooie herkenbare liedjes uit de “oude doos van vroeger” met zowel zang- als instrumentale nummers met ook nog geweldig leuke act’s  van onze zangeres Margret hetgeen de sfeer nog meer ten goede kwam.

Ja, dit alles ging er bij de gasten in als koek en het werd dan ook een Top-middag daar in Bovenkarspel in “De Halve Maan” Onder de gasten bevond zich ook Jan Cornelisse, die bijna ons gehele optreden op film heeft vastgelegd en bij deze onze dank daarvoor, een mooi aandenken aan deze gezellige en geslaagde middag. En ja, als het dan zo gezellig is dan vliegt de tijd om en ben je zomaar alweer toe aan het laatste liedje. Na het dankwoordje kregen we nog een leuke attentie mee als aandenken en daarna hebben we nog even mooi nagezeten. Bedankt lieve mensen van de Zonnebloem en wie weet tot een volgende keer.

Groeten, Margret, Piet, Rinus, Nico en Hans.

 

Koedijker Vrouwen Gilde … 11 april 2023.

Dinsdagavond 11 april reden we voor de 2e keer in ons bestaan naar “De Rietschoot” in Koedijk voor een optreden voor het Vrouwen Gilde van Koedijk. Bij aankomst werden we enthousiast verwelkomd door Tiny Reus en anderen en werd ons verteld dat het Koedijker Vrouwen Gilde, opgericht in 1956, er mee gaat stoppen, een reden des te meer om er nog eens een spetterende avond van te maken met onze herkenbare muziek uit de jaren 60/70, aangevuld met wat leuke act’s van onze zangeres Margret.

Startend met “Cosy” een instrumentaal nummer van The Shadows gevolgd door heerlijke bekende liedjes en de act “Nana” vloog ons eerste blokje van de avond dan ook om en na de meedoener “The Wild Rover” was het effies tijd voor een lekker drankje, pauze dus!

In de pauze werd een mooi gedichtje voorgedragen met als titel “Muziek”.

Muziek geeft je geluk, met muziek kan niets meer stuk.
Maakt niet uit wat je graag hoort, zolang het je geluk niet verstoord.
Het brengt je van oost naar west, je word terug vrolijk na gepest.
Ontroerend, vrolijk of mooi, het maakt helemaal niks uit, met muziek onder je huid.
Je kan er leuk en heerlijk op dansen, al kan je het niet, je krijgt veel kansen.
Laat je eens lekker gaan, hiermee is dit gedicht gedaan.

Na de pauze gingen we weer vrolijk verder met onder andere heerlijke rock&roll nummers, diverse feestnummers en kwamen de gasten niet meer bij van het lachen van onze act “Karel” met in de hoofdrol Margret. Tja, wat een pret en lol allemaal en net als de vorige keer was het weer een optreden met een “gouden randje”. En dan is het zomaar weer tijd om te stoppen en op verzoek deden we dat met wederom een geweldig nummer van The Shadows namelijk “Apache”.

Na het dankwoordje van Tiny, met een terugblik op haar bestuursperiode,  hebben we alle spullen weer netjes opgeruimd en samen nog een glaasje gedronken. Jammer dat het KVG gaat stoppen, maar wie weet komen we elkaar nog wel weer eens tegen, in ieder geval veel geluk en gezondheid toegewenst.

Groeten van Margret, Piet, Nico, Hans en Rinus,