Vrouwen van Nu Spanbroek/Opmeer 13 december 2022.

Dinsdag 13 december 2022 was ons laatste optreden van dit jaar en dat was voor de Vrouwen van Nu Spanbroek/Opmeer. Het optreden vond plaats in een schitterende locatie, namelijk het ’t Kerkhuys in Spanbroek. Te vermelden valt dat 't Kerkhuys een kerk is, gelegen aan de Spanbroekerweg 37 in het Noord-Hollandse Spanbroek. De laatgotische kerk kwam in twee periodes tot stand, namelijk in de 15e en 16e eeuw. Het gebouw is eenschepig en telt zeven traveeën. 

Reeds lang geleden waren we geboekt door Renske Stapel voor een optreden, maar door omstandigheden een paar keer uitgesteld, maar nu kon het eindelijk dan doorgaan. We waren tegen de klok van vijf uur aanwezig en na alles te hebben opgesteld begonnen we deze avond om zes uur met een heerlijke broodmaaltijd, waar wij van de band ook aan mochten deelnemen en dat was heerlijk hoor, wat hebben we lekker gegeten.

Even na half acht, na het openingswoordje van Renske, begonnen we met ons kerstprogramma en hoewel we grotendeels gewoon onze eigen nummers speelden en zongen, hadden we ook vijf hele mooi kerstliederen mee, die liepen als het ware als een rode draad door ons kerstprogramma heen. 

Tja, de avond verliep voortreffelijk en dan was er ook weer een oude bekende die nog even langs kwam en dat was de “Zingende Non”, fijn om weer eens met haar te mogen optreden. Veel te snel vloog de avond om en spelen in deze prachtig mooie kerk, was ook een mooie ervaring, toch effies wat anders!

Als laatste nummer deden we “Een heel gelukkig Kerstfeest” en na nog even een glaasje te hebben gedronken, reden we weer met een voldaan gevoel op huis aan. Tot slot wensen wij van de band iedereen mooie Kerstdagen toe en een gelukkig Nieuwjaar 2023 met heel veel geluk en gezondheid,

Piet.