Zonnebloem Warmenhuizen 29 februari 2020.

 

Voor de tweede keer in korte tijd mochten we een optreden verzorgen in het “Dorpshuis” te Warmenhuizen en dit keer voor de Zonnebloem. Met invaller Ben van Straaten op basgitaar voor onze Nico, waren we mooi op tijd ter plekke en werden we verwelkomd door Ineke Munster. Nadat deze haar openingswoordje had gedaan gingen we van start met een instrumentaal nummer van The Shadows. 

Vervolgens brachten we al heel snel de vaart er in met onze herkenbare liedjes en brachten we de gasten van de Zonnebloem mee terug naar hun jeugdjaren. Men genoot volop en na het mooie instrumentale nummer “La Comparsa” was er een gastoptreden van niemand minder dan Nana Mouskouri. (act van Margret) Wat werd er gelachen om dit optreden van deze dame en wat had ze lange armpjes !!!  

Tijdens de pauze uiteraard even genieten van een drankje en daarna gingen we spontaan verder met onze tweede set. Na prachtige nummers als Ramona en diverse andere hits uit de jaren zestig was er de tweede act van Margret, “Karel” genaamd en dat moet je gewoon een keer zien en meemaken, zo leuk !!! Vervolgens gingen we verder met wat lekkere rock & roll nummers, gevolgd door Que Sera Sera, waarbij men lekker kon inhaken en meedeinen. Tja en toen was het weer voorbij, een geweldig leuke middag daar in Warmenhuizen.

Na het dankwoordje van Ineke, deden we nog een lekkere toegift, gericht op het mooie weer en een stevige wandeling in de natuur en werd de middag afgesloten met een bingo met vele mooie prijzen. Tot slot wil ik uiteraard Ben enorm bedanken alsmede de vrijwilligers van de Zonnebloem en het personeel van het “Dorpshuis” voor deze zeer geslaagde middag.

 

Groeten, Piet, Margret, Ben, Rinus en Bert.

Dinsdag, 25 februari 2020. Carnaval in de Perelaar, Zwaag.

 

Dinsdagavond mochten wij voor de 13e keer alweer met Carnaval in de Perelaar een optreden verzorgen. Ditmaal werd Nico vervangen door Ton Boon die de baspartijen voor deze avond verzorgde. Bedankt Ton voor je bijdrage! 

We waren rond de klok van 17:45 aanwezig, waarbij we werden verwelkomt door Bruina Cieraad en haar echtgenoot en de andere vrijwilligers. We hadden alle ruimte om onze spullen op te stellen, het was al keurig verzorgd waar we konden staan. Na een kopje koffie en of thee en een koekje konden we na wat kleine problemen met de geluidsinstallatie ons eerste nummer inspelen voordat de raad van elf binnen zou treden.

Na een teken van één de raadsleden ging het sein op groen en trad onder de klanken van het ‘Maskerlied’ prins Roberto met hofdames Amber en Liza en het hele gevolg van de raad van elf in polonaise naar binnen. Na een mooie toespraak voor de bewoners van de Perelaar gingen de leden en oud gedienden van de raad tussen de mensen zitten en was er tijd voor een praatje en een drankje.

Daarna was het beurt aan ons. We starten met een mooi instrumentaal nummer. We hadden leuke luisternummers en een mooie carnavals potporie, en daar genoten de bewoners van de Perelaar zichtbaar van met blije gezichten onder het genot van een drankje en hapje. Het repertoire werd samengesteld door Piet en Margret. Ton was een goede aanwinst die avond, wij hadden met zijn zang in met name ‘Do You Wanna Dance’, ‘The Wild Rover’, ‘Blue Suede Shoes’ en ‘Oh Boy’ een waardige invaller voor die avond voor onze Nico. Daarnaast werden de mensen nog verwend door het optreden van Nana Mouskouri en een verkleedpartij van Margret in haar sexy outfit met het nummer ‘Karel’ en we mogen ook niet vergeten het door de vrijwilligers gezongen drinklied van Zwaag tijdens het Carnaval. Als je bekijkt wat er allemaal gedaan wordt in Zwaag tijdens Carnaval is dat toch allemaal vrij uniek in West Friesland. De laatste nummers van ons was een heuse polonaise door de hele zaal heen en het nummer ‘Troela, Oh Troela’. Na afloop kreeg Margret nog een ruiker bloemen toegereikt door Carlos Wiesemann en werd een ieder van ons bedankt in de vorm van handdruk voor het fraaie optreden.

 

Allen bedankt, vrijwilligers, bewoners van de Perelaar, Prins Roberto met zijn Raadsleden voor deze mooie feestavond, namens ZôwasUt, Bert, Margret, Piet, Rinus en Ton.

 

KBO Grootebroek zaterdag, 15 februari 2020.

 

Zaterdag, 15 februari hield de KBO Afdeling Grootebroek hun Midwinterfeest, een jaarlijks terugkerend evenement en dit jaar met medewerking van onze band "ZôwasUt. Geruime tijd geleden waren we reeds hiervoor geboekt en wat werd het weer een spetterend festijn. De zaal in "De Stek" waar het feest werd gehouden zat helemaal vol en het was Marry de Ridder, voorzitster van deze KBO-afdeling, die om twee uur het feest opende, terwijl de gasten inmiddels lekker zaten te genieten van een heerlijk bakje koffie/thee.

We hadden ons goed voorbereid op dit optreden en samen met Ton Boon, invaller voor Nico op basgitaar, staken we even na de klok van twee van wal met een mooi instrumentaal nummer van The Shadows. Meteen vanaf het begin zat de sfeer er lekker goed in en genoten de gasten volop van de heerlijke herkenbare nummers. En natuurlijk waren er ook weer de act’s van onze zangeres Margret met deze keer "Nana" en “Karel".

De gehele middag deed iedereen lekker mee en werd er gedanst, meegezongen, getwist, armpje door etc… en werd er ook volop meegedaan met de polonaise, altijd weer geslaagd op een feest. Na het dankwoordje van Marry kregen we allemaal een leuke attentie aangeboden en deden we uiteraard nog een leuke toegift. Daarna nog even lekker een borrel en vervolgens traditioneel aan de snert met roggebrood en spek. Al met al een middag met een gouden randje en iedereen ging dan ook weer voldaan terug naar huis.

 

Groeten van, Margret, Bert, Ton, Rinus en Piet.