KVG Lutjebroek 21 maart 2022.

Maandagavond, 21 maart 2022, mochten we een optreden verzorgen voor de K.V.G. van Lutjebroek in verband met de viering van het 100-jarig bestaan. Het feest werd uiteraard gehouden in Café de Paus en dit was ook zo toen we optraden met het 90-jarig bestaan van deze K.V.G. en dat was op 19 maart 2010, alweer een mooi tijdje geleden dus. 

Iedereen had er zin in, de feestvierende gasten, maar ook wij van de band, om er een knalavond van te maken, nou en dat werd het, wat een heerlijk feest. We begonnen effies na half acht met ons optreden en gingen enthousiast door tot ongeveer een uur of tien. We hadden weer van alles in ons programma opgenomen, mooie instrumentale nummers alsmede lekkere herkenbare zangliedjes. En niet te vergeten weer twee leuke act’s; “Nana” en “Karel”. Toen we pas van start waren gegaan en we “Send me the pillow” deden, zongen alle gasten ook spontaan volop mee met dit nummer, wat een topper. 

In de pauze was er mooi gelegenheid om even een praatje te maken met heel veel bekenden en dat is altijd heel leuk. Tja, het werd een enorm feest daar in Lutjebroek en iedereen genoot enorm.

Na afloop van ons optreden deed Marga Groot nog een bedankwoordje en kregen alle bandleden een prachtige bos tulpen overhandigd en dat is altijd leuk huiskomen, ja toch! Marga, die ook met het 90-jarig bestaan aanwezig was deed toen nog een act met de “Alpenzusjes”, zo las ik in ons verslag van 10 jaar terug. Tot slot van de avond nog effies mooi nagezeten en werden we getrakteerd op een heerlijke kroket, nou dit feest kon niet meer stuk.

Ja, het was een skitterende avond daar in Lutjebroek en ik weet zeker dat iedereen onwijs heeft genoten, heerlijk!

Piet.

Zonnebloem Hoogkarspel, 6 maart 2022.

Eindelijk was het dan zover dat we weer mochten optreden na een periode waarin alles weer op slot zat. En dat werd tijd ook hoor want iedereen was wel even aan een “boost” toe. Ruim een maand geleden werd ik gebeld door Ank Koevermans van de Zonnebloem Hoogkarspel en dat was weer even leuk omdat ik in het verleden dat ik ook nog vrijwilliger bij de Zonnebloem was enige keren met haar heb samengewerkt voor diverse zonnebloem-activiteiten. Het optreden vond plaats in de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein in Hoogkarspel, een geweldig mooie locatie. Bij aankomst werden we hartelijk welkom geheten door Ank, Martha en diverse andere vrijwilligers en vanaf half twee vulde de zaal zich met allemaal “Zonnebloemgasten” en je zag het, ze hadden er zin in.

Na het openingswoordje van Martha gingen we van start met een lekker instrumentaal nummer en werkten we vervolgens ons programma af waar weer van alles in was verwerkt, instrumentaal, zang en uiteraard weer twee act’s van onze zangeres Margret, dit keer “Nana Mouskouri” en “Karel” en dat deed ze weer geweldig. Ook hadden we een primeur met het nummer “One way wind”, een hit van de volendamse band The Cats.

Tja, het was weer enorm gezellig en de gasten genoten dan ook volop. In de pauze gingen we met de band even op de foto en nog bedankt Martha, de foto’s waren heel mooi. De middag vloog om en na ons laatste nummer werd er nog een verloting gehouden met allerlei leuke prijsjes. Voldaan ging iedereen dan ook weer tegen een uur of vijf op huis aan en hebben wij daarna nog even mooi nagezeten onder het genot van een glaasje of een borrel.

Het was TOP bij de Zonnebloem in Hoogkarspel en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar, Bedankt lieve “Zonnebloemers” en wie weet “tot ziens”

Piet.