Zonnebloem Regio Geestmerambacht Dorpscentrum “De Blinkert” Schoorl.

Zondag, 12 maart 2023, hadden we voor de 2e keer een optreden voor de Zonnebloem Regio Geestmerambacht. De vorige keer was namelijk op 12 november 2017, een mooi tijdje geleden dus alweer. Tja, optreden voor gasten van de Zonnebloem doen we met regelmaat, gisteren 11 maart 2023 nog in Andijk en op 15 april aanstaande in Bovenkarspel. Dorpscentrum “De Blinkert” is een veelzijdig, multifunctioneel complex in Schoorl dat ruimtes verhuurt voor sportieve, culturele en recreatieve activiteiten. En wij mochten spelen in de Theaterzaal, een prachtige zaal met balkon en als nuchtere Westfries maakt dat wel indruk op je, geweldig mooi om dat mee te mogen maken.

Bij aankomst werden we hartelijk welkome geheten door Anton Nannes en uiteraard zaten we al gauw aan een lekkere bak koffie of thee. Nadat we al onze spullen hadden opgesteld en geïnstalleerd, gingen we omstreeks de klok van twee uur van start nadat Anton de gasten had verwelkomd. En de hele zaal en balkon, overal waar je keek, was gevuld met Zonnebloemers, zowel gasten als vrijwilligers en wij voelden ons dan ook echt in onze noppies hoor. De sfeer zat er vanaf het eerste nummer meteen al lekker in en je zag iedereen genieten, we vlogen dan ook door ons eerste blokje heen.

Tijdens de pauze werden we verwend met een lekker drankje naar keuze en in ons tweede blokje gingen alle remmen los en gaven we vol gas. De gasten vermaakten zich uitstekend en bij onze rock & roll nummers stonden ze zelfs te twisten op het balkon, geweldig! Na ons laatste nummer en het dankwoordje van Anton kregen we allemaal een mooie schaal met daarin fraaie bloemen aangeboden, een mooi aandenken aan dit geweldig leuke optreden.

Samen met Anton hebben we na afloop nog even lekker nagepraat onder het genot van een drankje en reden we daarna weer met een heerlijk tevreden gevoel weer terug naar ons mooie Westfriesland. Lieve mensen van de Zonnebloem, bedankt dat wij voor jullie mochten optreden in dit unieke theater, het was geweldig allemaal, Veel geluk en gezondheid toegewenst en wie weet: Tot Ziens.

Groeten van Margret, Nico, Hans, Rinus en Piet.

 

 

 

 

Zonnebloem Afdeling Andijk viert 50 jarig bestaan

Zaterdag, 11 maart 2023, was het groot feest bij bovengenoemde Afdeling van de Zonnebloem in verband met het 50 jarig bestaan. Het feest voor de gasten werd gevierd in Dorpshuis “Sarto” gelegen aan de Bangert in Andijk. Reeds enige tijd geleden werden we geboekt door Lia Steltenpool en tijdens een oefensessie waren reeds enige bestuursleden even bij ons langs geweest. Bij aankomst werden we hartelijke welkom geheten door Hans Sanders en werden we alvast verwend met een heerlijk kopje koffie/thee.

Na het openingswoordje van Klaas Groot gingen we zoals gebruikelijk van start met een lekker instrumentaal nummer om het ijs te breken en vervolgens gingen we verder met de muzikale fruitmand die Margret en Piet hadden samengesteld voor dit feest. We speelden deze middag twee blokjes met mooie herkenbare liedjes uit de oude doos van vroeger met zowel zang- als instrumentale nummers. En ook waren er natuurlijk weer de geweldige leuke act’s van onze zangeres Margret hetgeen de heerlijke sfeer nog meer ten goede kwam. Ja, dit alles ging er bij de gasten in als koek en het werd dan ook een Topfeestje daar in Sarto in Andijk.

In de pauze deed Truus de Vries (jarenlang bestuurslid) nog een mooi woordje en gingen wij vervolgens vol gas verder met ons programma. Veel te snel vloog de middag dan ook om en omdat na ons optreden een receptie stond gepland, zorgden wij er voor dat voordat de receptiegasten arriveerden, alle spullen van ons weer netjes waren opgeruimd. Na afloop kregen wij nog een leuke attentie overhandigd en hebben nog even mooi een glaasje gedronken voordat we met een voldaan gevoel weer huiswaarts keerden. Bedankt lieve mensen van de Zonnebloem en wie weet zien we elkaar weer eens gauw. Het feest was TOP.

Piet.