Het was weer skoftig !!!

Woongemeenschap “Kwakershof” had na anderhalf jaar met veel gebeurtenissen echt behoefte aan 'n ontspannende en gezellige avond uit.
En wij, de band ZôwasUt, mochten daar `n optreden verzorgen.
De gasten zaten er klaar voor, mooi gekleed en het haar in de krul. Dansen was nog niet toegestaan en sommige deuren en ramen stonden open.
Maar ZôwasUt zal zôwasut niet wezen om daar een oplossing voor te hebben, de gasten hebben zittend namelijk heel veel bewogen. Dat lukte voortreffelijk met nummers zoals Colinda, The Wild Rover, Que Sera Sera etc…, en dat was dan ook een groot succes. Er werd zelfs massaal meegezongen met “Send me the pillow”, geweldig! 
De harmonie is ook zeker aanwezig in “Kwakershof” alsmede de saamhorigheid. Wij als band hebben het daar ook altijd heel goed, aan alles werd gedacht. Zelfs `n klein magazijntje waar ik (Margret) me kon omkleden voor m`n acts was geregeld, ja…. zelfs met spiegel, nou…. wie heb dat?
Het was weer van ouds voor ons en de gasten hebben enorm genoten.
Zo konden ook de aanwezige mannen weer heerlijk slapen na het zien van de act “Karel" … (Ha, Ha).
Ja “Kwakershofjes” het was weer skoftig en hopend maar weer tot gauw,

Margret.

Stedeborgh Bovenkarspel 23 oktober 2021.

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan waren we uitgenodigd bij bewonersvereniging “Stedeborgh” in Bovenkarspel. Bij aankomst werden we spontaan welkom geheten door o.a. Gerda en Rein Boef. Deze avond viel Bert Meester op slaggitaar in voor Nico en na een heerlijk kopje koffie/thee, alsmede een heerlijk gebakje, staken we omstreeks een uur of half acht van wal.

Na het instrumentale nummer “Cosy” van The Shadows volgde het openingswoordje van Remmert Bakker. Daarna deden we nog een paar instrumentale liedjes gevolgd door leuke herkenbare zangnummers. De stemming zat er al heel gauw lekker in en we zagen de bewoners, waar onder heel veel bekenden, dan ook genieten van wat we allemaal ten gehore brachten.

Tijdens het spelen mochten we ook weer meegenieten van allerlei heerlijke hapjes en drankjes en die waren weer van voortreffelijke kwaliteit. Uiteraard hadden we ook weer de act’s van onze zangeres Margret en met haar uitvoering van “Nana” en “Karel” had ze weer enorm succes. 

Ook hadden we weer een gastoptreden van Ronald Boef en met begeleiding van onze band zong hij het nummer “Oh, Oh Den Haag”, voortreffelijk deed hij dat. Tegen het eind van ons optreden ontstond er spontaan ook nog een polonaise en dat is altijd geweldig leuk om mee te maken. Tja, wat een feest werd het daar in “Stedeborgh”. 

Maar aan alles komt nu eenmaal een eind en zo verscheen Remmert weer op de vloer met zijn dankwoordje en kreeg Margret nog een prachtige mooie bos bloemen overhandigd. Na de spullen weer te hebben opgeruimd en een borreltje toe, gingen wij bandleden weer huiswaarts met het gevoel dat iedereen weer enorm had genoten. “TOT ZIENS STEDEBORGH” 

Piet.

Flat Botterhoek, 9 oktober 2021.

Reeds geruime tijd terug waren we geboekt om de muziek te verzorgen ter gelegenheid van “Botterhoek 25 jaar”. En mooi op tijd waren we gearriveerd in Purmerend zodat we om 17.00 uur, na het openingswoordje van Marianne, konden beginnen. Uiteraard staken we van wal met een mooie serie instrumentale nummers, afwisseleld solo gespeeld door Nico en Piet. De recreatieruimte waar we speelden was fraai ingericht en goed gevuld met mannen en vrouwen die echt zin hadden in een feestje. Ook was er gedurende de gehele avond een catering acief die iedereen, ook wij van de band, verwende met allerlei heerlijke hapjes, een soort “Walking diner” zoals wij dat in West-Friesland noemen. De stemming zat er al gauw lekker in en alle aanwezigen genoten dan ook volop. Ook Rina, familie van Margret, die in Purmerend woont, was aanwezig en vond het allemaal geweldig, het feest en de muziek die wij ten gehore brachten en nam af en toe mooie foto’s van ons, die we dan weer gebruiken voor het Fotoalbum en Verslag op onze website. Tja, deze avond was weer TOP en ook van de act’s van Margret, genoten de aanwezigen weer volop. Omdat er een stroomstoring tijdelijk was in de keuken liep ons optreden wat uit, maar dat mocht de pret niet deren. Na afloop was er ook nog een rondje kienen met heel veel mooie prijzen en wij mochten daar ook aan meedoen.  Ik denk dat iedereen best heeft genoten van dit feest en wij reden dan ook met  een voldaan gevoel weer terug naar ons mooie Westfriesland. Lieve mensen van de Botterhoek, het was geweldig bij jullie en wie weet: TOT ZIENS.