Optreden voor de “Zonnebloem Afdeling Spanbroek” in De Schakel te Spanbroek op zaterdagmiddag 14 oktober 2023.

Na een periode van vijf jaar, hadden we weer eens een optreden voor de Zonnebloem in Spanbroek. Ja, 15 juni 2018 was de laatste keer dat we daar voor de Zonnebloem een optreden mochten verzorgen in De Schakel, een prachtig mooie locatie gelegen aan de Pastoor Meriusstraat in Spanbroek. Bij aankomst werden we hartelijk welkom geheten door Rein de Wit en zagen even later weer vele bekende gezichten.

De zaal waar ons optreden plaats vond zat om twee uur helemaal vol met ruim honderd enthousiaste Zonnebloem-gasten en ze hadden er, net als wij, enorm veel zin in om een er een mooie middag van te maken. Mede door een aankondiging in Regioblad De Kogge hadden heel wat personen uit Spanbroek en omgeving de moeite genomen om naar De Schakel toe te komen voor een gezellige middag met ZôwasUt.

Om twee uur, na het openingswoordje van Rein, gingen we van start met herkenbare liedjes, zowel instrumentaal als zang en uiteraard met een paar leuke act’s en dat waren deze keer “Nana” en “Karel” met in de hoofdrol onze zangeres Margret. De gasten genoten enorm en er werd spontaan vaak meegezongen en meegeklapt met onze nummers uit de “oude doos van vroeger”,

De middag vloog om en iedereen genoot volop en dan is het voordat je het weet al weer tijd voor ons laatste nummer en dat was onze topper “Troela”. In het dankwoordje van Rein benadrukte hij dat we weer gauw terug moeten komen en dat zal dan waarschijnlijk in 2025 zijn. Nadat de gasten tevreden en blij waren vertrokken hebben we nog even mooi nagezeten. Bedankt lieve mensen van de Zonnebloem en tot ziens in 2025, wij van de band hebben er alweer zin in.

Groeten, Margret, Piet, Rinus, Nico en Hans.